Øjenlægens FAQ

4.5/5

4.7 stjerner på Trustpilot

Spørgsmål og Svar

0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring
0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring

Ofte stillede spørgsmål

Alle spørgsmål er velkomne og hvem ved, måske dit spørgsmål vil ende her på listen. På den måde hjælper du os til at hjælpe andre. Tak for det!

Øjenlaseroperation

Prisen er 9.950 kr pr øje uanset om du findes egnet til SmartSight, LASIK eller SmartSurface.

Selve laseren arbejder mellem 10-30 sekunder pr øje.

Dine øjne er bedøvede under selve behandlingen, og er derfor smertefri. Der er forskel på smerteniveauet efter behandlingen, alt efter hvilken type af laserbehandling du får. Efter SmartSight og LASIK er ubehaget væk dagen efter. SmartSurface er forbundet med en del smerter de første dage efter behandlingen.

Det retvisende svar er nej. Har du alderssyn, så er det fordi øjets linse er begyndt at miste evnen til at stille skarpt på ting tæt på. For at behandle alderssyn med livslang effekt, skal man altså have en linseudskiftning. En øjenlaser vil kun kortvarigt have en effekt. Læs mere om vores RLE-løsninger.

Ja, det er ikke nogen hindring.

Nej, du bliver ikke blind. Det er at største vigtighed, at du følger de givne instruktioner for øjendrypning og møder op til de obligatoriske kontroller, så vi kan følge dig nøje. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion. Får du tegn på infektion, skal du kontakte os.

Som udgangspunkt er svaret JA, men du bør kontakte Forsvaret og sikre dig. Du kan læse mere om, hvad Forsvaret skriver på deres hjemmeside. Gå til Forsvarets hjemmesiden HER.

Flere faktorer er afgørende for om vi kan anbefale en øjenlaser behandling. Det vil du få svar på til forundersøgelsen, efter at både optiker og øjenlægen har undersøgt dig.

Ja, du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år og vi anbefaler sædvanligvis ikke øjenlaser, efter du har fået alderssyn. Aldersyn udvikles typisk fra du er omkring 45 år.

Ja, du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år og vi anbefaler sædvanligvis ikke øjenlaser, efter du har fået alderssyn. Aldersyn udvikles typisk fra du er omkring 45 år.

Ja, der kan være bivirkninger i form af stråler ud fra eller skær omkring lyskilder , der med tiden aftager. Desuden kan der opstå reststyrke som kan efterbehandles - det er en del af garantien.

Du kan regne med at kunne køre bil og gå på almindeligt arbejde en til to dage efter en SmartSight eller en LASIK-behandling. Helingsprocessen efter en SmartSurface behandling tager længere tid, og du kan først regne med at kunne køre bil og varetage et almindeligt arbejde efter en uges tid.

Efter en laseroperation, hvor der laves en ’flap’, bør du altid anvende beskyttende briller, når du dyrker sport, hvor der er risiko for at skade dine øjne.

Bruger du bløde dagslinser, skal du være linsefri i 5 dage op til forundersøgelsen. Det er 10 dage, hvis du bruger hårde linser.

Resultatet holder til du begynder at udvikle alderssyn – noget som rammer os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation (RLE).

Øjenklinikken Hørsholm har to af landets mest erfarne øjenlæger, med flest dokumenterbare operationer i hænderne. Vi følger med den teknologiske udvikling indenfor øjenlaserbehandling, og har de nyeste apparaturer på markedet.

Ja, du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år og din synsfejl skal være stabil. Du skal derfor medbringe brille- eller linsehistorik som går 2 år tilbage så vi kan se om der er stabilitet i udviklingen.

Nej, du må vente til efter din graviditet og op til 3 måneder efter du er stoppet med at amme.

Linseoperation

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os.

Ja, vi ved at ca 10% af alle der har fået en linseoperation, oplever efterstær. Det behandles hurtigt og let og er en del af behandlingsgarantien.

Du skal stoppe med at bruge kontaktlinser 2 dage op til operationen. Du må altså ikke bruge linser når du begynder med øjendråber. 

EDOF giver dig frihed til at færdes uden brug af briller det meste af tiden, men du bliver ikke fuldt ud brillefri som efter en RLE-linseudskiftning.

Selve operationen tager ca 15 minutter pr øje.

Dine øjne er bedøvede med lokalbedøvende øjendråber, så der er ingen smerter forbundet med behandlingen.

Langt de fleste, ca 85% bliver godkendt til en linseoperation. Det vil du få svar på til forundersøgelsen, efter at både optiker og øjenlægen har undersøgt dig.

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling til forundersøgelsen, så kan du regne med at blive behandlet.

Ja, vores toriske linser tager højde for din bygningsfejl.

Nej, du betaler det samme, uanset om linsen er torisk eller sfærisk.

Ja, linser med mere end én styrke er en multifokal linse. Trifokale linser, som Panoptix har 3 fokusområder. Synergy-linsen har en mere glidende overgang mellem fokusområderne.

Optikken i linsen ændrer sig ikke, så resultatet holder hele livet. Der kan opstå en reststyrke eller 'efterstær', som vi kan efterbehandle, som en del af garantien.

Har du almindeligt kontorarbejde, kan du tage på job dagen efter, men vi anbefaler at starte stille op, da du i tilvænningsperiode hurtigere vil føle dig træt i øjnene.

Haloes er glorier rundt om lyskilder. Det er et optisk fænomen, som opstår ved de ægte multifokale linser, men som aftager med tiden i takt med hjernens tilvænning.

Øjensygdomme

Ja, grøn stær kan være arvelig. Er du bekendt med grøn stær i familien, bør du blive undersøgt af en øjenlæge.

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar og dermed nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Ja. Klinikken har det mest moderne kamera til skanning (OCT) af nethinde og synsnerve , som bruges til diagnosticering af blandt andet AMD og diabetesforandringer.

Lysfølsomhed kan være symptom på en betændelsestilstand, og du bør blive undersøgt af en øjenlæge.

Nethindeløsning er sjælden og rammer heldigvis kun 1 ud af ca. 10.000 om året. Symptomerne kan være pludselig synsnedsættelse og markant skygger synsfeltet - ofte for udgået af lysglimt i udkanten af synsfeltet. Søg akut hjælp hos en øjenlæge eller skadestue, hvis du har symptomer.

Ja, opdages nethindeløsning i tide, kan det behandles.

Smartsight

Prisen er kun 9.950 kr pr øje for den nyeste teknologi.

SmartSight er en videreudvikling af SMILE teknikken. Forklaringen er teknisk og drejer sig om korrektion af synakse i forhold til pupil akse, eye tracking med genkendelse af pupil og korrektion for statisk og dynamisk cyclotorsion. Teknikker, der til sammen øger sikkerhed og sikrer et synsmæssigt perfekt resultat.

Allerede nogle timer efter behandlingen, fornemmer du at det gode resultat er på vej. En til to dage efter behandlingen vil du se helt skarpt.

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, så vil du blive opereret som planlagt.

Ja, du skal være fyldt 18 år og have stabil brillestyrke.

Du kan regne med at være brillefri til du begynder at udvikle alderssyn - noget som ramme os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation.

Grå stær

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar og dermed nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Nej, vi har ikke aftale med Regionerne om behandling af grå stær.

Vi kan tilbyde dig en operation 1-2 uger efter din forundersøgelse.

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Du kan som udgangspunkt ikke overanstrenge øjnene, så brug dem som du plejer - se TV, læs, brug PC osv.

Ja, men af hensyn til din nethinde, er der visse forholdsregler vi skal tage hensyn til.

Dit barns syn

Det kan være svært at opdage, men tegn på nedsat syn kan være: Skelen, dit barn tager ting tæt op til øjnene, lukker for det ene øje.

Nej, du skal ikke have en henvisning. Du skal bare ringe og bestille tid.

Har du, eller begge forældre en synsfejl eller har du fx skelet som barn, så er der sandsynlighed for at dit barn arver din/jeres synsfejl.

Nej, optikere må ikke lave udmålinger til børn under 10 år. Det skal en øjenlæge gøre. Men finder øjenlægen, at dit barn skal have briller, får du en brillerecept med til optikeren.

Ja, for at øjenlægen kan udføre en fuld undersøgelse, skal du hjemmefra have dryppet dit barns øjne, så pupillerne er gjort store.

Øjnene måles med en autorefraktor med et sødt billede af en bamse, som dit barn skal kigge på. Vi kalder det for 'Bamsekameraet'.

Vi anbefaler ikke kontaktlinser til børn, men der kan være undtagelser.

Lasik

Prisen er kun 9.950 kr pr øje - alt inklusiv.

Lige efter en LASIK-behandling skal du holde dine øjne lukkede i 3 timer. Herefter ser du godt uden briller. Det er helt normalt, hvis dine øjne er røde og kan føles irriterede i timerne efter behandlingen.

Nogle kalder den FS-LASIK. Hos os er det kort og godt LASIK. Der benyttes to lasere. Femtosekund laseren laver en 'flap' i hornhinden, som løftes til side for at gøre klar til laser nr. to, som hedder excimer laser. Den retter synsfejlen ved en fordampning af hornhindevæv. Til sidst lægges flappen på plads og hornhinden er lukket.

Ja, du skal være fyldt 18 år og have stabil brillestyrke.

Du kan regne med at være brillefri til du begynder at udvikle alderssyn – noget som rammer os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation.

ICL

En ICL er et linseimplantat, som kan korrigere store synsfejl, som en laseroperation ikke kan behandle. En ICL behandling ændrer ikke på øjets anatomi og løsningen er reversibel.

Nej, du kan ikke mærke linsen, som placeres bag pupillen i øjets forkammer.

ICL er en enkeltstyrke linse uden nogen optiske bivirkninger.

Nej, ICL er netop et godt alternativ til dig, som generes af tørre øjne ved brug af kontaktlinser.

Kosmetiske operationer

Med alderen mister huden sin spændstighed, og er med til at få huden til at hænge. Det kan også være arveligt betinget, og sollys og rygning påvirker huden.

Nej, en øjenlågsoperation foregår i lokalbedøvelse.

Ja, stingene skal fjernes igen af øjenlægen.

Synlig hævelse forsvinder efter ca. to uger. Der vil dog forventeligt være hævelse to måneder efter operationen, som påvirker måden øjenlågene opfører sig på.

SmartSurface

Prisen er kun 9.950 kr pr øje for en SmartSurface (PRK).

SmartSurface kombinerer fordelene ved en traditionel TransPRK med den nye SmartPulse teknologi, som gør behandlingen hurtigere og mere skånsom.

Selve behandlingen gør ikke ondt. Og grundet SmartPulse teknologien, er smerteniveauet efter behandlingen 25% mindre end ved en traditionel Trans-PRK. Men vær indstillet på, at have ondt de første 3-4 dage efter behandlingen. Vi forebygger smerterne med øjendråber, tabletter og en beskyttende kontaktlinse.

SmartSurface kombinerer fordelene ved en traditionel TransPRK med den nye SmartPulse teknologi, som gør behandlingen hurtigere og mere skånsom.

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, vil du blive opereret som planlagt.

Nej, du må ikke bruge kontaktlinser i 3 dage op til operationen.

Ja, efter et par uger er der ingen begrænsninger i forhold til kontaktsport.
Dette er blandt andet årsag til, at nogle erhverv kun tillader denne type laserbehandling.

Generelt

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, så vil du blive opereret som planlagt.

Øjenklinikken Hørsholm har to af landets mest erfarne øjenlæger, med flest dokumenterbare operationer i hænderne. Vi følger med den teknologiske udvikling og har de nyeste apparaturer på markedet.

Nej, dine hornhinder må ikke være påvirket af kontaktlinser, så i 5 dage frem til forundersøgelsen, skal du være linsefri.

Ja, prisen inkluderer alle kontrollerne og medicin før og efter din operation.

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os.

Du kan som sådan ikke overanstrenge øjnene, så brug dem som du plejer - se TV, læs, brug PC osv.

Nej, dit syn vil ikke være godt nok til at du må køre hjem selv.

Vi kan som regel tilbyde dig tid til operation inden for 1-2 uger.

Nej, du betaler én gang for din behandling, som dækker forundersøgelsen, øjendråber før og efter operationen og kontrolbesøg i op til 5 år efter. Får du behov for en efterbehandling, er dette også inkluderet i prisen.

Vi anbefaler, at du kontakter Sygeforsikringen “Danmark” inden operation, for at afklare, om hvorvidt du er dækket.

Vi anbefaler, at du undersøger, om din sundhedsforsikring dækker en synskorrigerende linse- eller laserbehandling.

Det siger vores kunder

5/5

Er meget tilfreds med den behandling jeg fik.
Efter LANG tids tilløb besluttede jeg mig for at få udskiftet mine linser og slippe for at bære briller. Efter grundig research fandt jeg frem til Øjenklinikken Hørsholm. Jeg fik booket en forundersøgelse på klinikken hvor jeg blev fuldstændig overbevist om at mit valg af klinik var det helt rigtige. VIRKELIG tryg og rar atmosfære, skøn modtagelse på klinikken og grundig gennemgang/undersøgelse af Stefan. Jeg kom så igen ugen efter for a få foretaget selve udskiftningen. Igen virkelig professionel, rar og tryg modtagelse. Indgrebet forløb fuldstændig smertefrit men naturligvis med en del nervøsitet. Stefan var fantastisk rolig og gjorde oplevelsen helt udramatisk selv for en kylling som jeg. Nu efter en uge er jeg bare fuldstændig overlykkelig over at jeg havde modet og ikke mindst valgte Øjenklinikken. Uforbeholdne anbefalinger herfra.

5/5
Søren

via Trustpilot

Jeg fik for 6. mdr. siden nye linser, det er helt fantastisk, jeg kan nu se ALT. Hele forløbet før, på operationsdagen og efter har været så professionelt.

Hele teamet er så søde. Jeg ringede idag ang. en øjeninfektion, som ikke har noget med operationen at gøre, fik en tid hos Stefan, som har opereret mig, han tjekkede at alt så fint ud. Tak 🙂

Jeg kan på det varmeste anbefale at få lavet linseoperation hos Øjenklinikken Hørsholm

5/5
Marianne

via Trustpilot