linseoperation
4.5/5

4.7 stjerner på Trustpilot

Grå stær

0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring
0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring

Operation for grå stær er den hyppigst udførte operation i Danmark

Metoden er standardiseret og meget sikker og komplikationer er sjældne.

Når du har generende symptomer af din grå stær, så få den opereret. Du vinder intet ved at udsætte en linseudskiftning, hvis øjet i øvrigt ikke fejler andet. Når vi har undersøgt dig og konstateret grå stær, kan vi tilbyde dig tid til operation inden for en uge eller to.

Vi kan også henvise dig til behandling i offentligt regi. I så fald er du velkommen tilbage til kontrol, når du er opereret.

Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar og den primære årsag til grå stær er alder

Det siger vores kunder

4.5/5

Virkelig professionel øjenklinik. Har haft en dags linser i knap 25 år og slimhinderne var til sidst irritable og mine øjne var røde sidst på eftermiddagen.

Så jeg besluttede at få skiftet mine naturlige linser og det var her efter 3 måneder, den bedste beslutning.

Mine øjne har aldrig set bedre og ingen tørre slimhinder - kan kun anbefale Hørsholm øjenklinik hvor man fra start til slut føler sig velkommen og tryg.

5/5
Peter

via Trustpilot

Jeg fik en RLE operation for tre uger siden. Efter 35 år med kontaktlinser og nogle år med læsebriller oveni, kan jeg nu se uden brug af hjælpemidler.

Fantastisk! Jeg kan varmt anbefale Stefan og hans team. Rigtig god kommunikation hele vejen igennem – før, under og efter operationen – et meget professionelt forløb, hvor jeg har følt mig i trygge hænder hele tiden.

En stor tak for en god behandling og vellykket resultat!

5/5
Maj

via Trustpilot

Hvordan ved jeg om jeg har grå stær?

Du kan få grå stær i ét øje eller i begge øjne samtidig. Symptomerne kan være sløret syn eller en uventet ændring i din brillestyrke. Det kan også være blændingsgener i stærkt lys eller solskin. Andre sygdomme kan medføre udvikling af grå stær:

  • Sukkersyge og andre stofskiftelidelser
  • Visse øjensygdomme som for eksempel regnbuehindebetændelse
  • Behandling med binyrebarkhormon gennem længere tid
  • Stråleskader fra kræftbehandling
  • Alvorlige øjenskader

Oftest er der tale om en fredelig aldersforandring i øjet.

Bliver jeg brillefri?

Nej, ikke med en traditionel grå stær operation, hvor den uklare linse i øjet udskiftes med en kunstig klar enkel-styrke linse.

Med  enkelstyrke linse får du et godt afstandssyn, men du skal regne med at bruge  læsebriller.

Lever du et aktivt liv og ønsker du at få mere frihed til at se UDEN briller, så er det muligt med de såkaldte EDOF-linser. Øjenklinikken Hørsholm anbefaler EDOF linsen af typen PureSee, som er en opgraderet enkeltstyrkelinse. Du kan læse mere om EDOF-linser ved at trykke her.

Før-under-efter grå stær operation

Forundersøgelsen varer en time og består af en synsprøve, undersøgelse af øjet, resultatgennemgang og konklusion.

Du skal du være opmærksom på følgende inden forundersøgelsen:

  1. Bruger du kontaktlinser, skal du være linsefri i 5 dage op til forundersøgelsen. Bruger du hårde linser, er det 10 dage inden. Det er af afgørende betydning, at dine hornhinder ikke har været påvirket af kontaktlinser.
  2. Øjenlægen har brug for at dryppe dine øjne med pupiludvidende dråber, så det kan være en udfordring at køre i bil i flere timer efter undersøgelsen. Du kan også opleve at være lysfølsom, så medbring et par solbriller for at være på forkant.
  3. Ingen kunstige øjenvipper og farvning af vipper og bryn 1 uge før operation.

2 dage før operationen skal du begynde med de øjendråber, som du enten har fået udleveret til forundersøgelsen eller selv har hentet på apoteket!

Afsæt halvanden time fra du møder ind til operationen til vi sender dig hjem igen.

Det er vigtigt, at der ikke er rester af make-up og at du ikke har brugt creme omkring øjnene når du møder ind til operation. 

Øjenlægen undersøger dine øjne og repeterer operationsforløbet inden du kommer ind på operationsstuen. 

På operationsstuen bliver du mødt af en sygeplejerske, som vil hjælpe dig til rette i en stol, som sænkes til næsten vandret.

Dine øjne bedøves med dråber. Der er altså ingen nåle! Øjenlægen sidder for enden af lejet og fortæller dig, hvad han gør og hvor langt i processen I er. Behandlingen er smertefri og varer omkring 20-30 minutter pr øje inkl. forberedelsestid.

Du er klar til at blive fulgt hjem så snart du kommer ud fra operationsstuen. Dine øjne vil have godt af at være lukkede de første 3 timer efter operationen. Der kan forekomme beskedne smerte, som du kan dække med fx Panodil. Øjnene vil være lysfølsomme, så medbring solbriller.

Du skal dryppe dine øjne, som øjenlægen har foreskrevet fra du kommer hjem og fortsætte med dette i 3 uger.

Almindeligvis kan du køre bil og varetage almindeligt arbejde dagen efter. Brug dine øjne som du plejer – se TV, læs, bruge PC osv. Du kan ikke overanstrenge dine øjne. Der aftales kontrolbesøg fra gang til gang. Afsluttende kontrol er typisk efter 3 måneder.

Dette skal du undgå:

Den første uge: Gnid dig ikke i øjnene. Undgå fysisk træning, at arbejde i urent miljø, at få vand i øjnene når du bader og brug ikke make-up.

I 3 uger efter: Undgå sauna og svømmehal.

I 4 uger efter: Undgå kontakt- og vandsport, dykning og farvning af vipper og bryn/påsætning af kunstige vipper.

Ofte stillede spørgsmål Grå Stær

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar og nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Du har ret til frit at vælge undersøgelse og behandling på alle offentlige hospitaler i Danmark og udvalgte privathospitaler og klinikker. Øjenklinikken Hørholm er godkendt under denne aftale under det Frie Sygehusvalg.

Vi kan tilbyde dig tid til forundersøgelse inden for 1-2 uger og operation inden for 10 dage efter undersøgelsen.

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Du kan som udgangspunkt ikke overanstrenge øjnene, så brug dem som du plejer - se TV, læs, brug mobiltelefonen osv.

Som udgangspunkt ja, men der vil være visse forholdsregler øjenlægen er særligt opmærksom på og som  kan indebære at vi ikke kan operere. Dette vil du få svar på til forundersøgelsen.

Øjenklinikken er godkendt til at tage imod patienter via Udvidet Frit Sygehusvalg. Hvis du ønsker at benytte dig af dette, kan du kontakte en af nedenstående regioner:

Region Hovedstaden

Enhed for Sygehusvalg på tlf. 38 64 99 00 (kl. 9-12), eller  mail: [email protected]

Region Sjælland

Patientvejledningen på tlf. 70 15 50 01 (kl. 9-12), eller mail: [email protected]

Kontakt os