Øjensygdom

4.5/5

4.7 stjerner på Trustpilot

Øjensygdomme

0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring
0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring

Generelt om øjensygdomme

Synet er vores mest delikate sans, som kan ændre sig gennem livet. Hos Øjenklinikken Hørsholm finder du specialister i diagnosticering og behandling af øjensygdomme.

Står du i en situation, hvor du akut har brug for at blive tilset af en øjenlæge, så ring til os med det samme. Vi forstår vigtigheden og meningen med AKUT og afsætter, på daglig basis, tid af til akutte patienter.

Visse øjensygdomme, som fx grøn stær, kan være arvelige. Hvis du er opmærksom på, at der findes historik for øjensygdomme i familien, så bør du blive undersøgt af en øjenlæge.

Der er forskel på symptomer. Nogle øjensygdomme viser sig hurtigt, andre mærker du ikke selv til. Vi anbefaler derfor regelmæssige undersøgelser hos øjenlægen, så eventuelle sygdomme kan blive diagnosticeret i tide.

Tilgængelige, kompetente & grundige

Når man oplever problemer med sit syn eller sine øjne, er det vigtigt at komme til øjenlægen med det samme – og det kan du hos os!

Øjenklinikken råder over det nyeste udstyr. Og ud over øjenlægerne har vi et stærkt team af specialuddannede optikere og assistenter som står klar til at tage imod dig. Og vi giver os altid god tid til at forklare, hvad vi finder.

Som en del af konsultationen får du vist og gennemgået alle resultater af specialundersøgelserne, så du ikke går herfra med uafklarede spørgsmål.

Det siger vores kunder

5/5

Er meget tilfreds med den behandling jeg fik.
Efter LANG tids tilløb besluttede jeg mig for at få udskiftet mine linser og slippe for at bære briller. Efter grundig research fandt jeg frem til Øjenklinikken Hørsholm. Jeg fik booket en forundersøgelse på klinikken hvor jeg blev fuldstændig overbevist om at mit valg af klinik var det helt rigtige. VIRKELIG tryg og rar atmosfære, skøn modtagelse på klinikken og grundig gennemgang/undersøgelse af Stefan. Jeg kom så igen ugen efter for a få foretaget selve udskiftningen. Igen virkelig professionel, rar og tryg modtagelse. Indgrebet forløb fuldstændig smertefrit men naturligvis med en del nervøsitet. Stefan var fantastisk rolig og gjorde oplevelsen helt udramatisk selv for en kylling som jeg. Nu efter en uge er jeg bare fuldstændig overlykkelig over at jeg havde modet og ikke mindst valgte Øjenklinikken. Uforbeholdne anbefalinger herfra.

5/5
Søren

via Trustpilot

Jeg fik for 6. mdr. siden nye linser, det er helt fantastisk, jeg kan nu se ALT. Hele forløbet før, på operationsdagen og efter har været så professionelt.

Hele teamet er så søde. Jeg ringede idag ang. en øjeninfektion, som ikke har noget med operationen at gøre, fik en tid hos Stefan, som har opereret mig, han tjekkede at alt så fint ud. Tak 🙂

Jeg kan på det varmeste anbefale at få lavet linseoperation hos Øjenklinikken Hørsholm

5/5
Marianne

via Trustpilot

Priser

Øjenlæge undersøgelse
Førstegangs besøg: 1.100 kr
Efterfølgende 550 kr

Klinikken har ikke overenskomst med Sygesikringen hvilket betyder, at du enten selv skal betale for konsultationen eller være dækket af en sundhedsforsikring.

Til gengæld kan vi altid tilbyde en tid inden for et par dage!

Hvordan ved jeg om jeg har en øjensygdom?

Det kan være svært at opdage en øjensygdom. De fleste øjensygdomme opstår når du er omkring 40 år. Måske kender du allerede til arvelige øjensygdomme i familien og er derfor opmærksom, men det kan være svært at opdage en øjensygdom.

Vi anbefaler derfor at du med jævne mellemrum bliver undersøgt af en øjenlæge

Skyldes aldersforandringer i nethindens gule plet, som vi bruger til at læse og se detaljer med.
Sygdommen begynder typisk med at du mærker en plet i midten af synsfeltet, og bogstaverne bliver slørede. Måske begynder linjerne du læser at blive bugtede. Din farveopfattelse ændrer sig også og bliver mere uklare. Har du symptomer på AMD kan du altid få en hurtig tid til en udredning og om nødvendigt blive henvist til en øjenafdeling. Det er vigtigt at komme tidligt med symptomerne, så er mulighederne for behandling bedre.

Kan opstå på flere måder, men begynder typisk med en masse ”fluer” i dit synsfelt. Måske ser du også lysglimt eller en tåge midt i synsfeltet. Du skal hurtigst muligt undersøges i dit glaslegeme og din nethinde, fordi succes med behandling er helt afhængig af tidsfaktoren. I Øjenklinikken Hørsholm kan du altid få en akut tid til en undersøgelse.
Sukkersyge er en sygdom, som påvirker mange af vores organer og øjet er i særlig risiko. Man mærker ikke selv de tidlige diabetes-forandringer i øjet. Derfor anbefales det, at diabetes-patienter regelmæssigt bliver undersøgt hos øjenlægen, for at vi i tide kan forebygge synstruende forandringer. Vi udfører rutinemæssigt nethindefotografering efter udvidelse af pupillen med øjendråber.

Øjet har et indre tryk, som vedligeholdes af en konstant produktion af væske, som siver ud gennem små porer i øjets væg. En ubalance i dette tryk kan føre til sygdommen grøn stær, hvor synsnerven tager skade af et forhøjet tryk. Det er især gamle mennesker, nærsynede og patienter med inflammation i øjet, der har risiko for at udvikle sygdommen. Arvelighed spiller en mindre rolle.

Den hyppigste form for grøn stær opstår gradvis og er kronisk med en moderat trykforhøjelse.
Trykket måles med et skånsomt instrument, og øjenlægen vurderer ud fra gentagne målinger, om der skal iværksættes behandling. Der er mange effektive midler i form af øjendråber at vælge imellem.

En sjælden variant er den akutte form, hvor trykket kan stige voldsomt på kort tid. Dette medfører udtalte synsforstyrrelser, voldsomme øjensmerter, hovedpine og kvalme. En akut grøn stær skal behandles hurtigt, fordi man ellers mister synet på øjet.

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar, og den hyppigste årsag til grå stær er alder! Du kan få grå stær i ét øje eller i begge øjne samtidig. Symptomerne kan være sløret syn eller en uventet ændring i din brillestyrke. Det kan også være blændingsgener i stærkt lys eller solskin.
Føles ligesom at få grå stær igen: Tiltagende sløret syn, ’som en dugget rude’ og måske blænding fra lyskilder. Det forårsages af uklarhed i øjets egen linse-membran, som støtter den kunstige linse. Behandlingen er enkel og ufarlig: Med en laser frembringer vi et lille hul i membranen – præcis i synsaksen, hvor det generer mest. Du oplever effekten nærmest med det samme.

Vil du vide mere?

Når man skal have nyt kørekort – eller generhverve det - tester vi synsstyrke, synsfelt og farvesyn. Hvis du bruger briller, så tag dem med til testen, så vi kan måle styrken i dem.

Synsstyrken skal kunne korrigeres, så du med begge øjne ser mindst 6/12.

Vi tester også synsfeltet, som er afgørende for evnen til at opfatte, hvad der sker til siderne.
Defekter i synsfeltet kan skyldes skader i nethinde, synsnerve eller synsbaner, og det har betydning for om du kan få dit kørekort fornyet.

Udføres rutinemæssigt og er lovbefalet til kontrol for grøn stær og vurdering til generhvervelse af kørekort.
Undersøgelsen kan afsløre mange lidelser, der kan påvirke dit synsfelt. Undersøgelsen foretages computerstyret med vores helt nye Octopus 900 apparatur.

Klinikken råder over det mest moderne kamera til scanning af nethinde og synsnerve.
Med dette kan vi hurtigt og uden ubehag for dig screene for fx AMD eller diabetes-forandringer.

Som den eneste øjenklinik i Danmark kan vi tilbyde mikrofotografering af hornhindens livsvigtige endothelceller. Hvis du med alderen mister disse celler, kan vi med undersøgelsen følge udviklingen og rådgive dig om behandlingsmuligheder.

Værd at vide

Har du behov for en uvildig vurdering og gennemgang af din sygehistorik, kan du bestille tid til en konsultation. Vi har gode forbindelser til alle landets øjenafdelinger og kan indhente supplerende oplysninger.

Vi giver os altid god tid til at forklare, hvad vi finder, og du vil få vist og gennemgået alle resultater af undersøgelserne, så du ikke går herfra med uafklarede spørgsmål.

Synsstyrken er et mål for, hvor små objekter du kan skelne på 6 meters afstand med eller uden briller.

Brillestyrken måles i dioptrier og angiver styrken af brilleglasset.

Nærsynethed korrigeres med minus-styrke. Langsynethed med plus-styrke og bygningsfejl korrigeres med cylinder-styrke.

Mere end 85 % af alle danskere har bygningsfejl.

Så kan man vel dårligt kalde det for en “fejl”. Det betyder bare, at optikken i øjet ikke er perfekt cirkelrund, så hornhinden bryder lyset uensartet.

Det har ikke noget med ornitologi at gøre!

Man mener, at der for 200 år siden er opstået en sproglig forvanskning af det tyske “Starren”, som betyder “at stirre”. (Det udtryk den blinde får).

Er man blind af grå stær, er pupillen grå eller hvid.
Er man blind af grøn stær, har den et søgrønt skær.

Book tid til Forundersøgelse i Hørsholm ved at ringe til os, udfylde vores kontaktformular eller skriv til os via vores online chat. Vi vender tilbage hurtigst muligt, så vi sammen kan finde en tid til dig.

Ofte stillede spørgsmål om øjensygdomme

Ja, grøn stær kan være arvelig. Er du bekendt med grøn stær i familien, bør du blive undersøgt af en øjenlæge.

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar og dermed nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Ja. Klinikken har det mest moderne kamera til skanning (OCT) af nethinde og synsnerve , som bruges til diagnosticering af blandt andet AMD og diabetesforandringer.

Lysfølsomhed kan være symptom på en betændelsestilstand, og du bør blive undersøgt af en øjenlæge.

Nethindeløsning er sjælden og rammer heldigvis kun 1 ud af ca. 10.000 om året. Symptomerne kan være pludselig synsnedsættelse og markant skygger synsfeltet - ofte for udgået af lysglimt i udkanten af synsfeltet. Søg akut hjælp hos en øjenlæge eller skadestue, hvis du har symptomer.

Ja, opdages nethindeløsning i tide, kan det behandles.

Kontakt os