Linseoperation

4.5/5

4.7 stjerner på Trustpilot

RLE Linseoperation

0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring
0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring

RLE Linseoperation

Har du alderssyn og vil du gerne kunne se på alle afstande uden at skulle bruge briller, så skal linsen i øjet udskiftes, med en linseudskiftning. Mere enkelt kan det ikke siges.

Vi udskifter øjets linse med en kunstig, hvor optikken i den kunstige linse er så god, at du kan se og læse på alle afstande uden at bruge briller.

Selve behandlingen kan sammenlignes med en grå stær operation. Proceduren er den samme; øjet naturlige linse udskiftes med en kunstig linse. Forskellen mellem en grå stær linse og linsen vi bruger til RLE, findes i optikken i den kunstige linse. En grå stær linse, har typisk kun en styrke, mens en RLE-linse har flere styrker. Og fordi styrkerne i linsen aldrig ændrer sig – på samme måde som styrken i et brilleglas ikke ændrer sig – så vil du forblive brillefri med en RLE-flerstyrkelinse resten af livet. Og som en ekstra bonus, er udvikling af grå stær ikke længere muligt.

RLE er en forkortelse for ”refractive lens exchange”

Stefan Klauber og Henrik Bom Olesen er specialister i linseudskiftningner

Det siger vores kunder

4.5/5

Virkelig professionel øjenklinik. Har haft en dags linser i knap 25 år og slimhinderne var til sidst irritable og mine øjne var røde sidst på eftermiddagen.

Så jeg besluttede at få skiftet mine naturlige linser og det var her efter 3 måneder, den bedste beslutning.

Mine øjne har aldrig set bedre og ingen tørre slimhinder - kan kun anbefale Hørsholm øjenklinik hvor man fra start til slut føler sig velkommen og tryg.

5/5
Peter

via Trustpilot

Jeg fik en RLE operation for tre uger siden. Efter 35 år med kontaktlinser og nogle år med læsebriller oveni, kan jeg nu se uden brug af hjælpemidler.

Fantastisk! Jeg kan varmt anbefale Stefan og hans team. Rigtig god kommunikation hele vejen igennem – før, under og efter operationen – et meget professionelt forløb, hvor jeg har følt mig i trygge hænder hele tiden.

En stor tak for en god behandling og vellykket resultat!

5/5
Maj

via Trustpilot

Frihed uden briller med RLE linseoperation

I løbet af en helt almindelig dag, er meget af det vi kigger på inden for 1 meters afstand. Og har du udviklet alderssyn, så er det her, at du er mest udfordret.

Hvor mange gange i løbet af dagen kigger du ikke på din telefon eller tjekker prisen på en vare? Læsebrillerne er aldrig til at finde når man skal bruge dem, eller også flyder de alle vegne.

RLE-linseudskiftning er til dig, som vil have frihed til at gøre det du har lyst til – uden at bruge briller!

Brillefrihed

En RLE-operation handler i høj grad om livskvalitet og et stadigt stigende antal, ønsker frihed til at se uden briller.

Linserne holder resten af din levetid og efter en RLE-operation kan du ikke udvikle grå stær.

Bestil tid til en forundersøgelse, så du kan få afklaret, om vi kan tilbyde dig en løsning med henblik på brillefrihed.

Før-under-efter RLE linseoperation

Forundersøgelsen varer en time og består af en synsprøve, undersøgelse af øjet, resultatgennemgang og konklusion.

Du skal du være opmærksom på følgende inden forundersøgelsen:

  1. Bruger du bløde kontaktlinser, skal du være linsefri i 5 dage og op til forundersøgelsen og 10 dage før, hvis du bruger hårde kontaktlinser. Det er af afgørende betydning, at dine hornhinder ikke har været påvirket af kontaktlinser.
  2. Øjenlægen kan få brug for at dryppe dine øjne med pupiludvidende dråber, så det kan være en udfordring at køre i bil i flere timer bagefter. Du kan også opleve at være lysfølsom, så medbring et par solbriller for at være på forkant
  3. Ingen kunstige øjenvipper og farvning af vipper og bryn 1 uge før behandlingen
  4. To dage før behandlingen skal du starte op med øjendråber og i den forbindelse, skal du stoppe med at bruge kontaktlinser.

2 dage før din RLE-linseoperation skal du begynde med de øjendråber, som du enten har fået udleveret til forundersøgelsen eller selv har hentet på apoteket!

Afsæt halvanden time fra du møder ind og til RLE-Linseoperationen er overstået.

Det er vigtigt, at der ikke er rester af make-up og at du ikke har brugt creme omkring øjnene når du møder ind til operation. 

Du kan bede om at få udleveret en beroligende tablet.

Inden du skal ind på operationsstuen, vil vi begynde med at give dig bedøvende og pupiludvidende dråber.

Herefter vil øjenlægen, som du mødte til forundersøgelsen, starte med at undersøger dine øjne og repetere operations- og efterforløbet. 

På operationsstuen bliver du mødt af en sygeplejerske, som vil hjælpe dig til rette i en stol, som sænkes til næsten vandret.

Dine øjne bedøves yderligere med dråber. Der er altså ingen nåle. Øjenlægen sidder for enden af lejet og fortæller dig, hvad han gør og hvor langt i processen I er. Behandlingen er smertefri og varer omkring 15-25 minutter pr øje inkl. forberedelsestid.

Nå operationen er klar, vil du føle at dine øjne løber i vand og dit syn vil være uklart. Det er derfor vigtigt, at du har sørget for at blive fulgt hjem så snart du kommer ud fra operationsstuen. Dine øjne vil have godt af at være lukkede de første 3 timer efter operationen. Der kan forekomme beskedne smerte, som du kan dække med fx Panodil. Øjnene vil være lysfølsomme, så medbring solbriller.

Du skal dryppe dine øjne, som øjenlægen har foreskrevet fra du kommer hjem og fortsætte med dette i 6 uger.

Almindeligvis kan du køre bil og varetage almindeligt arbejde dagen efter. Brug dine øjne som du plejer – se TV, læs, brug PC osv. Du kan ikke overanstrenge dine øjne. Der aftales kontrolbesøg fra gang til gang. Afsluttende kontrol er typisk efter 3 måneder.

Dette skal du undgå:

Den første uge: Gnid dig ikke i øjnene. Undgå fysisk træning, at arbejde i urent miljø, at få vand i øjnene når du bader og brug ikke make-up.

I 3 uger efter: Undgå sauna og svømmehal.

I 4 uger efter: Undgå kontakt- og vandsport, dykning og farvning af vipper og bryn/påsætning af kunstige vipper.

Ofte stillede spørgsmål om RLE Linseoperation

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os.

Ja, vi ved at ca. 10% af alle der har fået en linseoperation, oplever efterstær. Det behandles hurtigt og let og er en del af behandlingsgarantien.

Du skal stoppe med at bruge kontaktlinser 2 dage op til linseoperationen. Du må altså ikke bruge linser når du begynder med øjendråber. 

EDOF linserne giver dig frihed til at færdes i din hverdag uden brug af briller, men du bliver ikke fuldt ud brillefri som efter en RLE-linseudskiftning.

Selve operationen tager ca 15 minutter pr øje.

Dine øjne er bedøvede med lokalbedøvende øjendråber, så der er ingen smerter forbundet med behandlingen.

Langt de fleste, ca 85% bliver godkendt til en linseoperation. Du skal til forundersøgelse hos vores øjenlæge, for at få svar på om du er egnet til behandling.

Kontakt os