Øjenlæge børn
4.5/5

4.7 stjerner på Trustpilot

Øjenlæge børn

0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring
0 +
Øjenlaserbehandlinger
0 +
Linseoperationer
0 +
Tilfredse kunder
0
Års samlet erfaring

Dit barns syn

Henrik Bom Olesen har mange års erfaring i at diagnosticere og behandle børns øjenproblemer.

Jeg sætter en ære i at udføre hele undersøgelsen selv, fordi det giver en masse ekstra information om barnets syn. Og så kan jeg vinde tilliden hos både barn og forældre. Det giver ro på…

Synsprøve af børn skal udføres ved helbredsundersøgelserne hos egen læge, når barnet er fyldt 3, 4 og 5 år. Hvis synsprøven er usikker eller inkonklusiv, henvises til en øjenlæge.

Børn er gode til at kompensere

Opstår der tvivl om et barns syn, er det rart hurtigt at kunne få tid til en undersøgelse. Vi kan tilbyde tider indenfor 1-2 uger. Barnets syn undersøges med klassisk synsprøve, suppleret med samsynstest.

Visse synsfejl er delvis arvelige, så er du eller er begge forældre nærsynede, er der sandsynlighed for at barnet også bliver nærsynet.

Børn er gode til at kompensere for mange synsfejl, så vi bliver ofte overraskede over målingerne.

Ofte opdages synsfejlen først efter skolestart, og her spiller skolesundhedsplejen en vigtig rolle.

Det siger vores kunder

5/5

Er meget tilfreds med den behandling jeg fik.
Efter LANG tids tilløb besluttede jeg mig for at få udskiftet mine linser og slippe for at bære briller. Efter grundig research fandt jeg frem til Øjenklinikken Hørsholm. Jeg fik booket en forundersøgelse på klinikken hvor jeg blev fuldstændig overbevist om at mit valg af klinik var det helt rigtige. VIRKELIG tryg og rar atmosfære, skøn modtagelse på klinikken og grundig gennemgang/undersøgelse af Stefan. Jeg kom så igen ugen efter for a få foretaget selve udskiftningen. Igen virkelig professionel, rar og tryg modtagelse. Indgrebet forløb fuldstændig smertefrit men naturligvis med en del nervøsitet. Stefan var fantastisk rolig og gjorde oplevelsen helt udramatisk selv for en kylling som jeg. Nu efter en uge er jeg bare fuldstændig overlykkelig over at jeg havde modet og ikke mindst valgte Øjenklinikken. Uforbeholdne anbefalinger herfra.

5/5
Søren

via Trustpilot

Jeg fik for 6. mdr. siden nye linser, det er helt fantastisk, jeg kan nu se ALT. Hele forløbet før, på operationsdagen og efter har været så professionelt.

Hele teamet er så søde. Jeg ringede idag ang. en øjeninfektion, som ikke har noget med operationen at gøre, fik en tid hos Stefan, som har opereret mig, han tjekkede at alt så fint ud. Tak 🙂

Jeg kan på det varmeste anbefale at få lavet linseoperation hos Øjenklinikken Hørsholm

5/5
Marianne

via Trustpilot

Målingerne er intet problem

Øjnene måles med ”Bamse-kameraet” – en såkaldt auto-refraktor med et sødt billede indeni.

Vil du vide mere?

Vi mener ikke, at økonomi skal være en hindring for en vigtig konsultation hos øjenlægen, så derfor er der halv pris for børn under 15 år.

Se vores priser her.

Kommer vi frem til at dit barn skal have briller, får du en brillerecept med til optikeren.

Efter brilleordination anbefaler vi, at I kommer til årlig kontrol af synet hos Henrik Bom Olesen.

Kontaktlinser anbefaler vi ikke til børn generelt. Undtaget kan være tilfælde af stor langsynethed eller nærsynethed.

Vi fødes ikke seende. Det er noget vi “lærer” i løbet af de første 7 leveår.

I den tid er det kritisk vigtigt, at begge øjne ser det samme skarpe billede af den verden der omgiver os.

Hvis der er forskel på de to øjnes optik, eller hvis øjnene ikke følges perfekt ad, så der opstår dobbeltsyn (skelen), så vil barnet uvilkårligt vælge synsindtrykket fra det bedste øje.

Der vil udvikles en stærk fiksation med kun det ene øje, og det andet øje bliver forsømt. Det kan medføre varigt nedsat syn, og man har kaldt det et “dovent” øje.

Optræning af synet på et dovent øje er det allervigtigste i behandlingen. Det kan næsten altid lykkes, hvis man kommer tidligt i gang.

Ofte stillede spørgsmål om dit barns syn

Det kan være svært at opdage, men tegn på nedsat syn kan være: Skelen, dit barn tager ting tæt op til øjnene, lukker for det ene øje.

Nej, du skal ikke have en henvisning. Du skal bare ringe og bestille tid.

Har du, eller begge forældre en synsfejl eller har du fx skelet som barn, så er der sandsynlighed for at dit barn arver din/jeres synsfejl.

Nej, optikere må ikke lave udmålinger til børn under 10 år. Det skal en øjenlæge gøre. Men finder øjenlægen, at dit barn skal have briller, får du en brillerecept med til optikeren.

Ja, for at øjenlægen kan udføre en fuld undersøgelse, skal du hjemmefra have dryppet dit barns øjne, så pupillerne er gjort store.

Øjnene måles med en autorefraktor med et sødt billede af en bamse, som dit barn skal kigge på. Vi kalder det for 'Bamsekameraet'.

Vi anbefaler ikke kontaktlinser til børn, men der kan være undtagelser.

Kontakt os