Oversigt

Grå stær operation ICL (linseimplantat)

RLE Linseoperation

For dig med alderssyn

Når man er over 45 år begynder alderssyn at melde sig, og du får uundgåeligt brug for briller til at stille skarpt på teksten. Du begynder måske med en enkel læsebrille, som du tager af og på i ét væk. Til sidst ender de fleste med en brille med glidende overgang.

Vi behandler alderssyn med en såkaldt RLE operation, hvor vi skifter den naturlige linse ud med en kunstig linse. Linsens optik er så god, at du ikke behøver briller.

De avancerede flerstyrke linser vi råder over tilgodeser både dit afstandssyn, dit læsesyn og synet til fx skærmarbejdet. Behandlingen er identisk med en grå stær operation. Forskellen er valget af linse.

RLE er en forkortelse for ”refractive lens exchange”

Stefan Klauber og Henrik Bom Olesen er specialister i grå stær- og linsekirurgi

Tilsammen har de udført mere end 40.000 operationer

I løbet af en helt almindelig dag, er meget af det vi kigger på inden for 1 meters afstand. Og har du udviklet alderssyn, så er det her, at du er mest udfordret.

Hvor mange gange i løbet af dagen kigger du ikke på din telefon eller tjekker prisen på en vare? Læsebrillerne er aldrig til at finde når man skal bruge dem, eller også flyder de alle vegne.

Hvis du vil være problemerne kvit én gang for alle, så er RLE-behandling løsningen.

RLE, flerstyrke linse

52.500 kr.

Alt inkl.

Brillefrihed

En RLE-operation handler i høj grad om livskvalitet og flere og flere ønsker at opnå den frihed det er, at kunne se uden briller.

Linsen holder resten af din levetid og efter en RLE-operation kan man ikke udvikle grå stær, så det skal du ikke bekymre dig om.

Hvis du inden for 14 dage efter din forundersøgelse bestiller tid til operation, trækker vi prisen for forundersøgelsen fra prisen på operationen.

Er jeg egnet til en RLE-behandling?

Som udgangspunkt skal du have raske øjne. Det vil sige, at du ikke må fejle noget kronisk i øjnene.

Dernæst skal du have gjort dig klart, hvorfor du ønsker en operation i stedet for at fortsætte med briller eller kontaktlinser.

Begrundelsen kan være et erhverv, hvor briller er til stort besvær, fx håndværker, skuespiller, mekaniker, kok, professionel sportsudøver. Det kan også være i forbindelse med dine fritidsinteresser, som vandsport, golf, tennis, jagt eller dans.

Måske du oplever fysiske gener ved brug af briller, som trykken bag ørerne eller mærker på næsen. Det kan også bare være, at du i bund og grund synes at brillerne er FOR bøvlet! Uanset årsag, så bestil tid til en forundersøgelse, og få svar på, om du er egnet til en RLE-behandling.

Vores linser

Der er forskellige flerstyrke linser på markedet. Vi har valgt to typer, der begge er amerikansk produceret og godkendt efter de strengeste kvalitetskrav (FDA). Baseret på vores erfaring ved vi, at netop de to flerstyrkelinser bedst muligt eliminerer behovet for briller.

Panoptix, trifokal (Alcon)

  • Linsen er en fremragende trifokal linse, som vi især anbefaler til dig, der arbejder meget ved skærm eller andet arbejde som er omkring en armslængde væk.
  • Linsen giver dig et godt læsesyn og et glimrende arbejdssyn. Den har dog et mindre lystab, som kan fornemmes på dit lange syn.

 

 

Synergy linsen (Johnson&Johnson)

  • Det optiske princip i Synergy linsen er anderledes end en trifokal linse. Den er mere ægte multifokal.
  • Du vil stadig kunne læse på fx din telefon og en PC-skærm, men Synergy tilgodeser specielt afstandssynet. Det er noget friluftsmennesker værdsætter – golfspillere, jægere, sejlere, cykelryttere  - og listen fortsætter.

Vi er specialister

Du kan forvente en meget grundig og professionel udredning og saglig rådgivning om, hvilken løsning der er den optimale for dig

Linseoperation

Kan jeg blive blind efter en linseoperation?

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os

Kan jeg få efterstær?

Ja, vi ved at ca 10% af alle der har fået en linseopeation, oplever efterstær. Det behandles hurtigt og let og er en del af behandlingsgarantien

Må jeg bruge kontaktlinser inden min linseoperation?

Du må ikke bruge kontaktlinser i 2 dage op til operationen af hensyn til øjendrypning. 

Hvor lang tid tager en linseoperation (RLE)?

Selve operationen tager ca 15 minutter pr øje

Det er nu lidt over et år siden, at jeg blev opereret og jeg kan sige, at det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke fik gjort det før.

Jeg ser langt bedre end jeg nogensinde har gjort med briller. Min synsvinkel er øget betragtelig, da brilleglasset jo sætter en fysisk begrænsning for hvor langt ud i siderne man kan se klart og jeg har ingen problemer med eksempelvis at sætte et stik i en stikkontakt, hvilket jeg havde tidligere pga. bygningsfejlen.

Jeg er særdeles tilfreds med Øjenklinikken Hørsholm og vil til enhver tid vælge dem igen, såfremt det skulle blive aktuelt.

Kim Bruun

Findes der et godt alternativ til briller og kontaktlinser ?

JA! Ingen briller eller kontaktlinser

Få 5.000 kr i rabat - Tryk her