Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål her på siden. Har du et spørgsmål, som du ikke finder svar på, så ring eller skriv endelig til os.

Alle spørgsmål er velkomne og hvem ved, måske dit spørgsmål vil ende her på listen. På den måde hjælper du os til at hjælpe andre. Tak for det!

Laser

Hvad koster en øjenlaserbehandling?

Prisen er 9.950 kr pr øje uanset om du findes egnet til SmartSight, LASIK eller SmartSurface.

Hvor lang tid tager en øjenlaserbehandling?

Selve laseren arbejder mellem 10-30 sekunder pr øje.

Gør en øjenlaser ondt?

Dine øjne er bedøvede under selve behandlingen, og er derfor smertefri. Der er forskel på smerteniveauet efter behandlingen, alt efter hvilken type af laserbehandling du får. Efter SmartSight og LASIK er ubehaget væk dagen efter. SmartSurface er forbundet med en del smerter de første dage efter behandlingen.

Kan laser fjerne mit alderssyn?

Det retvisende svar er nej. Har du alderssyn, så er det fordi øjets linse er begyndt at miste evnen til at stille skarpt på ting tæt på. For at behandle alderssyn med livslang effekt, skal man altså have en linseudskiftning. En øjenlaser vil kun kortvarigt have en effekt. Læs mere om vores RLE-løsninger.

Kan jeg få en øjenlaser når jeg har diabetes ?

Ja, det er ikke nogen hindring.

Kan jeg blive blind efter en øjenlaser?

Nej, du bliver ikke blind. Det er at største vigtighed, at du følger de givne instruktioner for øjendrypning og møder op til de obligatoriske kontroller, så vi kan følge dig nøje. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion. Får du tegn på infektion, skal du kontakte os.

Jeg vil søge ind i Forsvaret - kan jeg få øjenlaser?

Som udgangspunkt er svaret JA, men du bør kontakte Forsvaret og sikre dig. Du kan læse mere om, hvad Forsvaret skriver på deres hjemmeside. Gå til Forsvarets hjemmesiden HER.

Er jeg egnet til en øjenlaser?

Flere faktorer er afgørende for om vi kan anbefale en øjenlaser behandling. Det vil du få svar på til forundersøgelsen, efter at både optiker og øjenlægen har undersøgt dig.

Er der aldersbegrænsninger i forhold til en øjenlaser?

Ja, du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år og vi anbefaler sædvanligvis ikke øjenlaser, efter du har fået alderssyn. Aldersyn udvikles typisk fra du er omkring 45 år.

Er der bivirkninger efter en øjenlaser?

Ja, der kan være bivirkninger i form af stråler ud fra eller skær omkring lyskilder , der med tiden aftager. Desuden kan der opstå reststyrke som kan efterbehandles - det er en del af garantien.

Skal jeg sygemeldes efter en øjenlaser?

Du kan regne med at kunne køre bil og gå på almindeligt arbejde en til to dage efter en SmartSight eller en LASIK-behandling. Helingsprocessen efter en SmartSurface behandling tager længere tid, og du kan først regne med at kunne køre bil og varetage et almindeligt arbejde efter en uges tid.

Må jeg dyrke sport efter min laseroperation?

Efter en laseroperation, hvor der laves en ’flap’, bør du altid anvende beskyttende briller, når du dyrker sport, hvor der er risiko for at skade dine øjne.

Må jeg have kontaktlinser på til Forundersøgelsen

Bruger du bløde dagslinser, skal du være linsefri i 5 dage op til forundersøgelsen. Det er 10 dage, hvis du bruger hårde linser.

Hvor længe holder resultatet efter en laserbehandling?

Resultatet holder til du begynder at udvikle alderssyn – noget som rammer os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation (RLE).

Hvorfor øjenlaserbehandling hos Øjenklinikken Hørsholm?

Øjenklinikken Hørsholm har to af landets mest erfarne øjenlæger, med flest dokumenterbare operationer i hænderne. Vi følger med den teknologiske udvikling indenfor øjenlaserbehandling, og har de nyeste apparaturer på markedet.

Er der aldersbegrænsninger i forhold til en laserbehandling?

Ja, du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år og din synsfejl skal være stabil. Du skal derfor medbringe brille- eller linsehistorik som går 2 år tilbage så vi kan se om der er stabilitet i udviklingen.

Jeg er gravid. Kan jeg bliver laserbehandlet?

Nej, du må vente til efter din graviditet og op til 3 måneder efter du er stoppet med at amme.

Linseoperation

Kan jeg blive blind efter en linseoperation?

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os.

Kan jeg få efterstær?

Ja, vi ved at ca 10% af alle der har fået en linseoperation, oplever efterstær. Det behandles hurtigt og let og er en del af behandlingsgarantien.

Må jeg bruge kontaktlinser inden min linseoperation?

Du skal stoppe med at bruge kontaktlinser 2 dage op til operationen. Du må altså ikke bruge linser når du begynder med øjendråber. 

Hvad er forskellen på Eyhance og RLE?

Eyhance giver dig frihed til at færdes uden brug af briller det meste af tiden, men du bliver ikke fuldt ud brillefri som efter en RLE-linseudskiftning.

Hvor lang tid tager en linseoperation

Selve operationen tager ca 15 minutter pr øje.

Gør det ondt at få skiftet linsen?

Dine øjne er bedøvede med lokalbedøvende øjendråber, så der er ingen smerter forbundet med behandlingen.

Er jeg egnet til en linseoperation?

Langt de fleste, ca 85% bliver godkendt til en linseoperation. Det vil du få svar på til forundersøgelsen, efter at både optiker og øjenlægen har undersøgt dig.

Kan jeg risikere at blive afvist på selve operationsdagen? (RLE)

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling til forundersøgelsen, så kan du regne med at blive behandlet.

Jeg er både nærsynet og har bygningsfejl. Kan jeg få en linseoperation?

Ja, vores toriske linser tager højde for din bygningsfejl.

Koster toriske linser mere end almindelige linser?

Nej, du betaler det samme, uanset om linsen er torisk eller sfærisk.

Er multifokale linse det samme som trifokale linser?

Ja, linser med mere end én styrke er en multifokal linse. Trifokale linser, som Panoptix har 3 fokusområder. Synergy-linsen har en mere glidende overgang mellem fokusområderne.

Hvor længe holder resultatet efter en linseoperation?

Optikken i linsen ændrer sig ikke, så resultatet holder hele livet. Der kan opstå en reststyrke eller 'efterstær', som vi kan efterbehandle, som en del af garantien.

Hvor længe skal jeg være sygemeldt efter en linseoperation?

Har du almindeligt kontorarbejde, kan du tage på job dagen efter, men vi anbefaler at starte stille op, da du i tilvænningsperiode hurtigere vil føle dig træt i øjnene.

Hvad er haloes?

Haloes er glorier rundt om lyskilder. Det er et optisk fænomen, som opstår ved de ægte multifokale linser, men som aftager med tiden i takt med hjernens tilvænning.

Øjensygdomme

Er grøn stær arvelig?

Ja, grøn stær kan være arvelig. Er du bekendt med grøn stær i familien, bør du blive undersøgt af en øjenlæge.

Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar og dermed nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Skal jeg har udvidet pupilerne når jeg skal undersøges for grå stær?

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Kan I undersøge om jeg har AMD?

Ja. Klinikken har det mest moderne kamera til skanning (OCT) af nethinde og synsnerve , som bruges til diagnosticering af blandt andet AMD og diabetesforandringer.

Hvorfor er jeg pludselig blevet lysfølsom?

Lysfølsomhed kan være symptom på en betændelsestilstand, og du bør blive undersøgt af en øjenlæge.

Hvad er symptomerne på nethindeløsning?

Nethindeløsning er sjælden og rammer heldigvis kun 1 ud af ca. 10.000 om året. Symptomerne kan være pludselig synsnedsættelse og markant skygger synsfeltet - ofte for udgået af lysglimt i udkanten af synsfeltet. Søg akut hjælp hos en øjenlæge eller skadestue, hvis du har symptomer.

Kan nethindeløsning behandles?

Ja, opdages nethindeløsning i tide, kan det behandles.

SmartSight

Hvad koster en SmartSight behandling?

Prisen er kun 9.950 kr pr øje for den nyeste teknologi.

Hvad er SmartSight?

SmartSight er en videreudvikling af SMILE teknikken. Forklaringen er teknisk og drejer sig om korrektion af synakse i forhold til pupil akse, eye tracking med genkendelse af pupil og korrektion for statisk og dynamisk cyclotorsion. Teknikker, der til sammen øger sikkerhed og sikrer et synsmæssigt perfekt resultat.

Ser jeg skarpt efter en SmartSight laserbehandling?

Allerede nogle timer efter behandlingen, fornemmer du at det gode resultat er på vej. En til to dage efter behandlingen vil du se helt skarpt.

Kan jeg risikere at blive afvist på selve operationsdagen?

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, så vil du blive opereret som planlagt.

Er der aldersbegrænsninger i forhold til en laserbehandling?

Ja, du skal være fyldt 18 år og have stabil brillestyrke.

Hvor længe holder resultatet efter en laserbehandling?

Du kan regne med at være brillefri til du begynder at udvikle alderssyn - noget som ramme os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation.

Grå stær

Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjet linse bliver uklar og dermed nedsætter synet. Den hyppigste årsag til grå stær er alder. I de fleste tilfælde konstateres sygdommen efter 60-års alderen.

Kan jeg behandles for grå stær hos jer i offentligt regi?

Nej, vi har ikke aftale med Regionerne om behandling af grå stær.

Hvor lang ventetid har I på en grå stær operation?

Vi kan tilbyde dig en operation 1-2 uger efter din forundersøgelse.

Skal jeg har udvidet pupilerne når jeg skal undersøges for grå stær?

Ja, du får pupiludvidende dråber, så øjenlægen kan foretage en grundig undersøgelse af dine øjne.

Hvor hurtigt efter en operation må jeg se TV?

Du kan som udgangspunkt ikke overanstrenge øjnene, så brug dem som du plejer - se TV, læs, brug PC osv.

Jeg har diabetes. Kan jeg blive opereret for grå stær?

Ja, men af hensyn til din nethinde, er der visse forholdsregler vi skal tage hensyn til.

Dit barns syn

Hvordan ved jeg om mit barn ser dårligt?

Det kan være svært at opdage, men tegn på nedsat syn kan være: Skelen, dit barn tager ting tæt op til øjnene, lukker for det ene øje.

Skal jeg have en henvisning for at få mit barn til øjenlægen?

Nej, du skal ikke have en henvisning. Du skal bare ringe og bestille tid.

Jeg er selv langsynet. Bliver mit barn så også langsynet?

Har du, eller begge forældre en synsfejl eller har du fx skelet som barn, så er der sandsynlighed for at dit barn arver din/jeres synsfejl.

Kan min optiker vurdere om mit barn skal have briller?

Nej, optikere må ikke lave udmålinger til børn under 10 år. Det skal en øjenlæge gøre. Men finder øjenlægen, at dit barn skal have briller, får du en brillerecept med til optikeren.

Er det nødvendigt at mit barns øjne blive dryppet med pupiludvidende dråber?

Ja, for at øjenlægen kan udføre en fuld undersøgelse, skal du hjemmefra have dryppet dit barns øjne, så pupillerne er gjort store.

Hvordan foregår en synstest på mit barn?

Øjnene måles med en autorefraktor med et sødt billede af en bamse, som dit barn skal kigge på. Vi kalder det for 'Bamsekameraet'.

Kan mit barn få kontaktlinser?

Vi anbefaler ikke kontaktlinser til børn, men der kan være undtagelser.

LASIK

Hvad koster en LASIK

Prisen er kun 9.950 kr pr øje - alt inklusiv.

Ser jeg skarpt efter en LASIK laserbehandling?

Lige efter en LASIK-behandling skal du holde dine øjne lukkede i 3 timer. Herefter ser du godt uden briller. Det er helt normalt, hvis dine øjne er røde og kan føles irriterede i timerne efter behandlingen.

Hvad er LASIK?

Nogle kalder den FS-LASIK. Hos os er det kort og godt LASIK. Der benyttes to lasere. Femtosekund laseren laver en 'flap' i hornhinden, som løftes til side for at gøre klar til laser nr. to, som hedder excimer laser. Den retter synsfejlen ved en fordampning af hornhindevæv. Til sidst lægges flappen på plads og hornhinden er lukket.

Er der aldersbegrænsninger i forhold til en laserbehandling?

Ja, du skal være fyldt 18 år og have stabil brillestyrke.

Hvor længe holder resultatet efter en laserbehandling?

Du kan regne med at være brillefri til du begynder at udvikle alderssyn – noget som rammer os alle. Alderssyn kan også behandles, dog ikke med laser, men med en linseoperation.

ICL

Hvorfor bliver jeg anbefalet ICL?

En ICL er et linseimplantat, som kan korrigere store synsfejl, som en laseroperation ikke kan behandle. En ICL behandling ændrer ikke på øjets anatomi og løsningen er reversibel.

Kan jeg mærke ICL linsen på samme måde som jeg mærker kontaktlinser?

Nej, du kan ikke mærke linsen, som placeres bag pupillen i øjets forkammer.

Er der optiske bivirkninger ved en ICL?

ICL er en enkeltstyrke linse uden nogen optiske bivirkninger.

Får jeg tørre øjne efter en ICL operation?

Nej, ICL er netop et godt alternativ til dig, som generes af tørre øjne ved brug af kontaktlinser.

Kosmetiske operationer

Hvorfor får jeg løs hud omkring øjnene?

Med alderen mister huden sin spændstighed, og er med til at få huden til at hænge. Det kan også være arveligt betinget, og sollys og rygning påvirker huden.

Skal jeg i fuld narkose?

Nej, en øjenlågsoperation foregår i lokalbedøvelse.

Skal jeg have fjernet sting?

Ja, stingene skal fjernes igen af øjenlægen.

Hvor længe er der hævelser?

Synlig hævelse forsvinder efter ca. to uger. Der vil dog forventeligt være hævelse to måneder efter operationen, som påvirker måden øjenlågene opfører sig på.

Smartsurface

Hvad koster en SmartSurface behandling?

Prisen er kun 9.950 kr pr øje for en SmartSurface (PRK).

Hvad er SmartSurface

SmartSurface kombinerer fordelene ved en traditionel TransPRK med den nye SmartPulse teknologi, som gør behandlingen hurtigere og mere skånsom.

Gør en SmartSurface behandling ondt?

Selve behandlingen gør ikke ondt. Og grundet SmartPulse teknologien, er smerteniveauet efter behandlingen 25% mindre end ved en traditionel Trans-PRK. Men vær indstillet på, at have ondt de første 3-4 dage efter behandlingen. Vi forebygger smerterne med øjendråber, tabletter og en beskyttende kontaktlinse.

Hvad er forskellen på TransPRK og SmartSurface?

SmartSurface kombinerer fordelene ved en traditionel TransPRK med den nye SmartPulse teknologi, som gør behandlingen hurtigere og mere skånsom.

Kan jeg risikere at blive afvist på selve operationsdagen?

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, vil du blive opereret som planlagt.

Må jeg bruge kontaktlinser inden min laseroperation?

Nej, du må ikke bruge kontaktlinser i 3 dage op til operationen.

Kan jeg fortsætte med min kampsport efter en SmartSurface behandling?

Ja, efter et par uger er der ingen begrænsninger i forhold til kontaktsport.
Dette er blandt andet årsag til, at nogle erhverv kun tillader denne type laserbehandling.

Generelt

Kan jeg risikere at blive afvist på selve operationsdagen?

Nej, godkender øjenlægen dig til en synskorrigerende behandling ved forundersøgelsen, skal du ikke igennem flere godkendelser. Følger og overholder du i øvrigt vores vejledning op til operationen, så vil du blive opereret som planlagt.

Hvorfor skal jeg vælge Øjenklinikken Hørsholm?

Øjenklinikken Hørsholm har to af landets mest erfarne øjenlæger, med flest dokumenterbare operationer i hænderne. Vi følger med den teknologiske udvikling og har de nyeste apparaturer på markedet.

Må jeg have kontaktlinser på til forundersøgelsen?

Nej, dine hornhinder må ikke være påvirket af kontaktlinser, så i 5 dage frem til forundersøgelsen, skal du være linsefri.

Er alle kontroller efter operationen med i prisen?

Ja, prisen inkluderer alle kontrollerne og medicin før og efter din operation.

Kan jeg blive blind?

Nej, du bliver ikke blind. En infektion i et nyopereret øje kan lede til blindhed, hvis det ikke behandles. Øjendråberne du får med hjem, er med til at forebygge infektion, og du skal møde op til de obligatoriske kontroller så vi kan følge dig nøje. Får du infektion, skal du straks kontakte os.

Hvor hurtigt efter en operation må jeg se fx TV?

Du kan som sådan ikke overanstrenge øjnene, så brug dem som du plejer - se TV, læs, brug PC osv.

Kan jeg køre hjem selv?

Nej, dit syn vil ikke være godt nok til at du må køre hjem selv.

Hvor hurtigt efter forundersøgelsen kan jeg blive operereret?

Vi kan som regel tilbyde dig tid til operation inden for 1-2 uger.

Risikerer jeg en efterregning?

Nej, du betaler én gang for din behandling, som dækker forundersøgelsen, øjendråber før og efter operationen og kontrolbesøg i op til 5 år efter. Får du behov for en efterbehandling, er dette også inkluderet i prisen.

Dækker Sygeforsikringen Danmark min operation?

Vi anbefaler, at du kontakter Sygeforsikringen “Danmark” inden operation, for at afklare, om hvorvidt du er dækket.

Dækker min sundhedsforsikring?

Vi anbefaler, at du undersøger, om din sundhedsforsikring dækker en synskorrigerende linse- eller laserbehandling.